[Translate to English:] Børnenes Saligaatsoq

[Translate to English:]

”Det er vigtigt at holde skrald væk fra naturen.”

Det var budskabet under Børnenes Saligaatsoq, som fandt sted i Nuuk’s Forsamlingshus. Børnehave- og skolebørn var inviteret, så de kunne lære noget om forurening og at man ikke skal efterlade skrald i naturen.

Vi vil gerne ud med budskabet, om at passe godt på naturen og at man bare ikke skal lade affald være, når man støder på det, men tage det med sig, så det kan smides ud det rette sted, fortæller Paninnguaq Clasen, som er afdelingschef for Departementet for Natur og Miljø.

Halvdelen af selveste Naturens Superhelte, Ermu, Qaarsoq og Anori var til stede for at hilse på børnene. Heltene fik masser af krammer og håndtryk fra de begejstrede børn, der var glade for at møde deres idoler.

Pinngortitap Paarsisui – Naturens Superhelte er en kampagne, der er meget populært blandt børn. Det er Departementet for Natur og Miljø som kører kampagnen via KNR og Facebook. Heltene beskytter naturen med deres forskellige superkræfter.

Med Naturens Superhelte vil vi gerne inspirere børn, fra det er helt små. Så de kan lære noget om gamle traditioner, vi havde i vores kultur. Hvor budskabet var at respektere naturen og ikke forurene den, siger Paninnguaq Clasen, der også er kampagnechef for Naturens Superhelte.

De forskellige aktiviteter

Departementet for Natur og Miljø har også samarbejdet med den unge sanger René Løvstrøm. Han debuterede sangen ”Nunannguaq” under arrangementet, der handler om naturen og at man skal passe godt på det smukke land.

Mange lege blev gennemført sammen med børnene, så de kunne blive bevidste om skrald og forurening gennem legene. Der blev kastet flasker fra forskellige distancer, holdt malekonkurrence med Skraldkoen Knora og fisket efter plastikposer, så børnene kunne vinde forskellige præmier fra Naturens Superhelte.

Mange af børnene var så glade for at lege og få præmier, at de gennemførte udfordringerne flere gange.

Begivenheden er arrangeret af Saligaatsoq sammen med Departementet for Natur og Miljø. Kommuneqarfik Sermersooq og Pinngortitaleriffiks afdeling, Klimaforskningscentret, der også deltog i dagens arrangementer.

<- Go back

[Translate to English:] Børn prøver at ramme skraldespand med en flaske

Der lyttes til René Løvstrøm

René synger nunannguaq

Naturens superhelte

Ermup Inua

Børnene flokkedes om Ermup Inua

Skraldekoen Knora

Mange kom til Klimacenterets bod

ballonkonkurrence

Der blev fisket skrald