How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Internationalt samarbejde om overvågningen af den arktiske biodiversitet Udgivet 08.11.2019

Omkring 50 forskere og oprindelige folks repræsentanter fra alle de arktiske lande er i disse dage i Nuuk for at diskutere de ændringer, de ser i naturen og havmiljøet i Arktisk. Fokus for mødet er, hvordan vi i fremtiden kan forsætte og styrke samarbejdet om overvågning af arter, økosystemer, biodiversiteten og klimaforandringerne.

Workshoppen foregår på Grønlands Naturinstitut, og afholdes i regi af Arktisk Råd. I 2017 lavede forskerne fra de arktiske lande en fælles videnskabelig rapport, State of The Arctic Biodiversity Report, om ændringer i den arktiske biodiversitet. Rapporten indeholdt blandt andet forslag til, hvordan vi i Arktis kan samarbejde om den fremtidige overvågning af biodiversiteten.

Eksperterne ved workshoppen er enige om, at ændringerne sker hurtigt, og det er derfor er vigtigt at styrke overvågningen og samarbejdet.

Ændringer i biodiversiteten påvirker livet i arktisk. Det er blevet vanskeligere at fange en række af de dyr den arktiske befolkning lever af, havisen forsvinder, arktiske arter flytter nordover og arter fra syden invaderer. Den arktiske biodiversitet og de økologiske systemer er ifølge forskerne på randen af en stort skift. Det er derfor vigtigt med videnskabelig rådgivning om, hvad der sker, så befolkningen i Arktis kan forholde sig til ændringerne.

Målet med mødet er at komme med et forslag til, hvordan overvågningen af forandringerne skal forsætte og styrkes. Herudover er der fokus på at sikre, at resultaterne fra overvågningen og forskningen skal være let tilgængelig for befolkningerne i de Arktiske lande.

Mødet afholdes af i et tæt samarbejde mellem Departementet for Natur og Miljø, Grønlands Naturinstitut og arbejdsgruppen for arktisk biodiversitet CAFF (Conservation of Arctic Flora and Fauna)

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Thomas Juul-Pedersen, forsker ved Klimaforskningscentret i Grønlands Naturinstitut, tlf. +299 360000 eller email: thpe@natur.gl

Verified by ExactMetrics