Borgermøder om lomvier

10.05.13

Pinngortitaleriffiks fuglebiolog Aili Lage Labansen er med, når en gruppe forvaltningsembedsmænd, i den kommende uge rejser rundt i Nordgrønland og afholder borgermøder. Der er borgermøder i Ilulissat den 13. maj, i Upernavik den 15. maj og Aasiaat den 17. maj 2013 og det er Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, der har arrangeret møderne. Borgermøderne skal blandt andet generelt handle om jagtbevis-ordningen, fangstrapporteringernes vigtighed og endelig om lomvier og fuglebeskyttelsesområder.

Pinngortitaleriffik har valgt at tage med til borgermøderne især på lomvie-delen, da senest opdaterede status for lomvier viser alvorlig tilbagegang for de fleste lomvie kolonier i Grønland. De store lomvie kolonier i Qaanaaq området er de eneste, som ikke har vist tilbagegange det seneste årti.

Seneste nyhed om lomvie-status i Grønland var, at Innaq kolonien i Disko Bugten er i overhængende fare for at uddø. Innaq-kolonien er den eneste tilbageværende koloni i Disko Bugt området.

Ligeledes er situationen alvorlig i Upernavik området. I det sydlige Upernavik er bestanden stadig sårbar efter de store nedgange i tidligere årtier. Også en af Grønlands største lomvie kolonier, Apparsuit i det nordlige Upernavik, har vist en markant nedgang ved sidste optælling.

Derfor er det yderst vigtig, at oplyse grundigt om situationen omkring lomvierne og hvad vi kan gøre for at forhindre yderligere nedgange.


Reklame om borgermøder (PDF)

<- Tilbage

Foto: Lars Witting