Havpattedyr og olieefterforskningsaktiviteter

22.04.13

Et internt seminar om olieefterforskningsaktiviteternes mulige effekter på havpattedyr i de grønlandske farvande starter i dag på Grønlands Naturinstitut og kører frem til onsdag den 24. april 2013.

Seminaret vil byde på erfaringsudvekslinger mellem forskere fra Grønlands Naturinstitut og forskere fra USA. Forskere fra National Marine Mammal Laboratory fra Alaska Fisheries Science Center samt fra University of Galveston i Texas, USA, deltager ved seminaret. De amerikanske repræsentanter vil blandt andet præsentere reguleringssystemer i forbindelse med olieefterforskninger i amerikanske farvande og retningslinjer for, hvordan olie- og gasaktiviteter i USA skal gennemføres i forhold til havpattedyrene.

Vores hjemlige Råstofstyrelses retningslinjer for ansøgning, gennemførelse samt afrapportering i forbindelse med olieefterforskninger vil blive gransket og evalueret. Også forskningsmæssige resultater om havpattedyr i forbindelse med råstofaktiviteter i Baffin Bugten skal gennemgås. De amerikanske erfaringer med hvaler og olieefterforskningsaktiviteter vil blive inddraget ind i disse erfaringsudvekslinger.

Forskerne skal i løbet af ugen vurdere, om der er basis for samarbejde mellem grønlandske og amerikanske forskningsmyndigheder i forbindelse med miljørådgivning vedrørende arktiske havpattedyr, eksempelvis storhvaler.

Seminaret om havpattedyr og olieefterforskningsaktiviteter på Grønlands Naturinstitut gennemføres i forbindelse med instituttets kompetenceopbygning omkring miljørådgivninger om sådanne aktiviteter.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Afdelingschef for Pattedyr og Fugle, Fernando Ugarte, på tlf. +299 361200 eller mail: FeUg@remove-this.natur.gl

<- Tilbage

Foto: Fernando Ugarte