How to register for courses in Nuuk

To apply for courses in the Arctic Science Study Programme (ASSP), please complete the “Student Information” form below. After submitting the completed form you will receive an e-mail with details on how to proceed with register for the courses and other practical information.

The ASSP offers graduate (masters) and PhD level courses. The courses in spring and autumn each form two full semester (30 ECTS). Applicants applying for a full semester are given priority, however, it is possible to apply for single courses. You can find more information about the courses under Arctic Science Study Programme (ASSP).

*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
*Required
Send
Thank you for your application!
 

Krabbebestanden ved Grønland er forsat på et lavt niveau Udgivet 20.01.2015

Skrevet af:  PeMi

Krabbebestanden vurderes til fortsat at være på et lavt niveau i Disko Bugt-Uummannaq og ved Sisimiut. Såfremt den nedadgående udvikling skal standses, bør fangstniveauerne reduceres. Det er essensen af Grønlands Naturinstituts biologiske rådgivning til krabbefiskeriet for 2015-16, som instituttet har afleveret til Naalakkersuisut.

For 2015-16 bør fangsterne i Disko Bugt ikke overstige 400 tons, hvilket er 200 tons lavere end rådgivningen sidste år. Begrundelsen herfor er at mængden af voksne krabber er faldende og at tilgangen af nye små krabber (de skal sikre det fremtidige krabbefiskeri) heller ikke er god.

Den biologiske rådgivning for Sisimiut, inden- og udenskærs er uændret. For udenskærs ved Sisimiut anbefales fortsat at lukke for krabbefiskeri, idet bestanden stadigvæk er på et lavt niveau. For indenskærs­ i Sisimiut er anbefalingen uændret på 300 tons.

I Nuuk og Paamiut vurderes bestanden at være stabil og anbefalingen er uændret. For indenskærs Paamiut er rådgivningen 200 tons og for udenskærs området Paamiut uændret på 1.000 tons.

Grønlands Naturinstitut anbefaler endvidere, at der indføres en fiskerisæson fra marts til juli for at undgå udsmid af ”bløde” krabber. Tiltaget vil sikre tilgangen af nye krabber til bestanden og dermed en bedre udnyttelse af ressourcen.

Den biologiske rådgivning afgives for to år ad gangen, men rådgivningen kan justeres såfremt de årlige undersøgelser viser tegn på markante ændringer.

Krabbefiskeriet toppede i 2001 med totale fangster på knap 15.000 tons. Siden har fangsterne været for faldende og i 2014 lå de samlede fangster på ca. 2.000 tons.

Rådgivning af fangstniveauer i 2015 og 2016

For yderligere informationer, kontakt:

Forsker AnnDorte Burmeister på tlf. +299 361200 eller mail: anbu@natur.gl

Verified by ExactMetrics