Livet som dansk studerende i Nuuk

Vi er fem studerende fra Danmark, der i dette semester er flyttet til Nuuk for at studere Arktiske forhold ved Grønlands Naturinstitut som en del af vores kandidatgrad.

20.03.15

Skrevet af:  PeMi

Af: Merete Bachmann Jørgensen, kemistuderende, Aarhus Universitet.

Vi ankom i midten af februar og rejser tilbage til Danmark omkring slutningen af juni. Vi tager kurser, der blandt andet fokuserer på sne og is, klimaforandringer og tilpasning i Arktis, udnyttelse af mineralske ressourcer og Arktisk marine økosystemer.

Lige nu har vi om klimaforandringer, hvilket jeg synes er virkelig spændende, da jeg har arbejdet en del med dette før med et specielt fokus på atmosfærekemi. Det helt unikke ved vores studier her i Nuuk er, at vi får mulighed for at komme på feltarbejde. Det er helt fantastisk at komme ud og se, hvordan forskning finder sted i ”real life” og ikke bare i forelæsningssalen eller i laboratoriet.

Som en del af sne og is kurset borede vi blandt andet iskerner i isen ved Malik og vi har også været inde i Kobbefjorden for at se feltstationen der. Senere skal vi ud at sejle med forskningsskibet Sanna, hvor vi skal være med til at tage de årlige målinger, men også opsamle data til vores eget projekt. Dette glæder vi os rigtig meget til!     

Luksus omgivelser

Vi sætter stor pris på denne mulighed for at komme til Grønland og vi er enige om, at det er skønt at bo og studere i Nuuk. Der er så mange muligheder her, hvis lige man ikke finder i Danmark. Naturen er storslået. Vejret er friskt. Maden er skøn. Alle er utrolig venlige og imødekommende. Vi forsøger at udnytte vores tid her så godt som muligt, så når vi ikke har undervisning prøver vi at komme ud at få nogle oplevelser i den grønlandske natur. Jeg har været på vandretur rundt om Lille Malene, hvilket var helt fantastisk smukt. Vi har også været oppe at stå på ski og prøvet at køre snescooter. Alt i alt har vores første måned her været overvældende og budt på helt fantastiske eventyr i og omkring Nuuk. Vi kan kun sige, at vi glæder os overordentlig meget til at følge resten af vores kurser og komme ud at opleve endnu mere.

<- Tilbage

Iskerneboring i isen ved Malik i forbindelse med et kursus om is og sne. Foto: GN

Snescootere blev brugt som transportmiddel til at komme hen til feltstationen i Kobbefjorden. Foto: GN

Vi nyder den storslåede grønlandske natur. Foto: Kathrine Villadsen