Millioner til arktisk forskeruddannelse

13.02.14

En ny ansøgningsrunde om ph.d.-og postdoc-stipendier er nu skudt i gang. Det drejer sig om 10 millioner kroner, der skal gå til 3 ph.d.- stipendiater og 1 postdoc-stilling til besættelse i 2014.

Den danske stat finansierer 2 ph.d.-stipendier og 1 postdoc-stilling over kontoen til Arktisk Forskning, mens 1 ph.d.-stipendie finansieres af Grønlands Selvstyres pulje til forskeruddannelse.

Stipendierne skal styrke dansk-grønlandsk forskningssamarbejde, udvikling af forskning og rekruttering af unge forskere til Grønlandsforskningen. Prioritering af ansøgerne foretages af det tværfaglige Grønlands Forskningsråd, mens Grønlands Naturinstitut står for administrationen.

”Sidste år blev en meget vellykket runde, hvor vi modtog 42 ansøgninger. Vi er rigtig glade for den overvældende interesse. Det fortæller os, at der er stor interesse for forskning i Grønlands-relaterede emner. Grønland har brug for al den viden og kompetence, der opbygges gennem stipendierne”, siger Klaus Nygaard, direktør i Grønlands Naturinstitut.

2013 var det første år, Grønlands Naturinstitut administrerede stipendierne, efter at Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland blev nedlagt ved udgangen af 2012.

Forskningsmidlerne kan søges inden for alle videnskabelige hovedområder, og altså ikke kun inden for naturvidenskab.

Ansøgningsfrist er tirsdag den 15. april 2014.

Hent ansøgningsskema her.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:
Direktør for Grønlands Naturinstitut, Klaus Nygaard, på tlf.: +299 361 200

<- Tilbage

Foto: Winnie Martinsen