Millioner til styrkelse af grønlandsk forskning

08.10.14

Grønlands Forskningsråd har uddelt stipendier til styrkelse af den grønlandske forskning inden for et bredt udsnit af forskningsområder. Der blev uddelt fire 3-årige ph.d.-stipendier og to 2-årige postdoc-stipendier. Der indkom i alt 23 ansøgninger til de seks stipendier. 

3-årige ph.d.-stipendier blev uddelt til Naimah Hussain, der skal undersøge vilkår for journalistikken i små samfund med særlig fokus på grønlandske medieforhold, til Rasmus Nørregaard, der skal undersøge effekter af tungmetalforurening på fjeldørred og ulk i relation til minevirksomhed, til Mikaela Augustussen, der skal undersøge behov og indsats i patientforløb for grønlændere med kræftsygdom og til Malene Demant, der skal undersøge forhold vedr. kronisk mellemørebetændelse og hørenedsættelse hos børn og unge i Grønland. 

2-årige postdoc-stipendier blev uddelt til Rikke Becker Jacobsen, der skal studere balanceret tilpasning af det grønlandske fiskeri til MSC, klimaforandringer og konsolidering, og til Christina Larsen, der skal undersøge psykisk trivsel og misbrugsadfærd i Grønland.

Grønlands Naturinstitut administrerer stipendierne, der er finansieret af en bevilling på 7,2 mio.kr. fra den danske stat og 2,1 mio.kr fra Grønlands Selvstyre. 

For yderligere informationer, kontakt:
Direktør i Grønlands Naturinstitut Klaus Nygaard på tlf. +299 36 12 00 ell. mail:
nygaard@remove-this.natur.gl

<- Tilbage

Foto: Peter Schmidt Mikkelsen