Ny bygning til uddannelser

06.12.16

Opførelsen af Grønlands Naturinstituts nye bygning for naturvidenskabelig uddannelse og sundhedsforskning er ved at nå frem til sin sidste fase, hvor bygningen skal lukkes til. I den forbindelse inviterer Grønlands Naturinstitut til rejsegilde torsdag den 8. december 2016 fra kl.15:00.

Når bygningen står færdig, vil den danne rammen om flere naturvidenskabelige uddannelsesinitiativer og Grønlands Center for Sundhedsforskning. Kommende studerende og kursister vil få en unik indsigt i den grønlandske og arktiske natur og i klimaets og miljøets påvirkning af arktiske økosystemer.

”Det er en stor glæde at kunne medvirke til denne udvikling af naturfaglig uddannelse og til kobling af forskning mellem natur, miljø og sundhed”, udtaler Naturinstituttets bestyrelsesformand Gert Mulvad.

 

Undervisningen vil blive forskningsbaseret med direkte udgangspunkt i den igangværende naturvidenskabelige forskning i Grønland og den lokale grønlandske viden. Uddannelsesaktiviteterne udvikles i et samarbejde mellem Grønlands Naturinstitut, Ilisimatusarfik og danske og internationale universiteter. De studerende vil derfor få et stærkt fundament til at kunne arbejde med naturfaglig undervisning, forskning og forvaltning samt i private virksomheder i Grønland.

Grønlands Center for Sundhedsforskning, der hidtil ikke har haft eget hus, får med sin indflytning i den nye bygning mulighed for og faciliteter til at udvide sundhedsforskningen til gavn for hele Grønland.

”Jeg håber, at den nye bygning vil skabe de bedste rammer for sundhedsforskningen i Grønland og være med til at højne den lokale interesse for de sundhedsfaglige uddannelser og sundhedsforskning i takt med det stigende behov for arbejdskraft på sundhedsområdet. Grønlands Center for Sundhedsforskning har som mål at fremme forskningssamarbejdet i Grønland ved at styrke samarbejdet mellem udenlandske forskere og lokalt sundhedspersonale samt lette samspillet mellem forskere og det grønlandske samfund”, udtaler Susanne Møller, Institutleder på Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab.

De samlede omkostninger for byggeriet, inklusive inventar og specialudstyr til laboratorierne, udgør 50 mio. kroner, hvoraf hovedparten er tilvejebragt gennem Aage V. Jensen Charity Foundation, Karen Elise Jensens Fond, Jelling Foundation, NOJ Fonden og Holkegaardfonden, der er stiftet af personer med relation til tømrermester Aage V. Jensen. Mærsk Oil Kalaallit Nunaat med partnere Tullow Oil og Nunaoil støtter opførelsen af laboratorierne gennem en koncessionsaftale med Grønlands Selvstyre.

Bygningen er tegnet af TNT Nuuk, og Permagreen står for opførelsen.

 

Kontakt:

Klaus Nygaard, direktør i Grønlands Naturinstitut, email: nygaard@remove-this.natur.gl tlf.: 361200

<- Tilbage