Nyudklækket Master of GIS i USA

07.05.19

Melisa L. Platson, oprindeligt fra Sisimiut, blev i fredags d.3.maj, færdig med sin uddannelse på University of Minnesota i USA, og kan nu kalde sig for Master of Science in Geographic Information Systems.

Efter Melisa blev Arktisk Ingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet Artek i Lyngby og Sisimiut, blev hun tilbudt at fortsætte uddannelserne hos University of Minnesota med økonomisk støtte fra National Science Foundation.

Under studierne i Sisimiut og i Minnesota har Melisa været aktiv som studentermedhjælp hos Polar Geospatial Center i Minnesota, samt Asiaq Greenland Survey og Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut, i Nuuk. Her har hun arbejdet med satellitbilleder til gavn for Grønland, bl.a. en detaljeret kystlinje i Sydøstgrønland, opmåling af drikkevandsområder og observation af hvalros i satellitbilleder.

Hos Polar Geospatial Center har hun bl.a. deltaget i produktion af ArcticDEM. Det er en digital terræn model i 3D over hele Arktis i høj opløsning støttet af amerikanske National Science Foundation og National Geospatial Agency. Modellen bruges blandt andet i klimaforskning og undersøgelser af fjeldskred som i Nuugaatsiaq 2017. Pinngortitaleriffik bruger modellen sammen med rensdyrs leveområder.

<- Tilbage

Melisa L. Platson sammen med Paul Morin, leder af Polar Geospatial Center.