Stipendier uddelt til Arktisk forskning

12.09.16

Grønlands Forskningsråd har uddelt 6 millioner kroner til 2 ph.d.-stipendier og 2 postdoc-stipendier. Formanden for forskningsrådet, lektor Gitte Adler Reimer, udtaler, at konkurrencen om stipendierne var hård, idet der var mange velkvalificerede projekter blandt de 17 ansøgere. Ud over det faglige niveau er der i udvælgelsen også lagt vægt på projekternes bidrag til kompetenceopbygning i Grønland og udvikling af dansk-grønlandsk forskningssamarbejde.

Stipendierne er uddelt inden for alle videnskabelige områder og tilfaldt:

Rebecca Berg, der vil undersøge sygdomme hos moskusokser, vildtsundhed og sygdomssmitte fra vildt til tamdyr og mennesker. Ph.d.-projektet udføres ved Københavns Universitet og Grønlands Naturinstitut.

Paneeraq Noahsen, der vil undersøge sygdomme i skjoldbruskkirtlen og autoimmunitet hos den grønlandske befolkning. Ph.d.-projektet udføres ved Aalborg Universitet.

Lorenz Meire, der vil undersøge betydningen af afsmeltningen fra Indlandsisen for den biogeokemiske sammensætning af vandet i grønlandske fjorde. Postdoc-projektet udføres ved Grønlands Klimaforskningscenter.

Michael Lynge Pedersen, der vil undersøge forekomsten af diabetes i Grønland og håndteringen af sygdommen i det grønlandske sundhedsvæsen. Postdoc-projektet udføres ved Grønlands Center for Sundhedsforskning og Ilisimatusarfik.

Grønlands Naturinstitut står for administration af bevillingerne, der dels kommer fra Grønlands Selvstyres pulje til forskning og dels den danske finanslovs midler til arktisk forskning.

For yderligere informationer, kontakt:
Direktør for Grønlands Naturinstitut, Klaus Nygaard, på tlf. +299 361200.

<- Tilbage