Tre forskerspirer tildeles ph.d.-stipendier til arktisk forskning

14.05.18

Grønlands Forskningsråd har på sit seneste møde prioriteret og indstillet 3 ansøgere til ph.d.-stipendie. Stipendierne, der skal fremme dansk-grønlandsk forskningssamarbejde og styrke opbygning af det grønlandske forskningsmiljø, finansieres dels af bevilling til Arktisk Forskning over den danske Finanslov, dels af Grønlands Selvstyres midler til forskningsfremme. Bevillingerne administreres af Grønlands Naturinstitut.

Trine Louise Jul Larsen indskrives ved Ilisimatusarfik og Syddansk Universitet med sit ph.d.-projekt, der omhandler brug af kunstig intelligens og telemedicinske løsninger til undersøgelse af diabetisk øjen-sygdom i Grønland.

Manh Coung Ngo indskrives ved Københavns Universitet med sit ph.d.-projekt, der omhandler modellering af marine pattedyrs reaktioner på menneskeskabte faktorer. Projektet udføres ved Grønlands Naturinstitut.

Louise Andersen indskrives ved Ilisimatusarfik med sit ph.d.-projekt med titlen ”Skolen designer for eleverne, så de kommer videre i ungdomsuddannelser”.

Der indkom 25 ansøgninger til ph.d.- og postdocprojekter til et samlet beløb på 53 mio. kroner, men bevillingens råderum på ca. 7 mio. kroner strakte kun til 3 stipendiater.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Direktør for Grønlands Naturinstitut Klaus Nygaard på tlf. +299 261200 eller email nygaard@natur.gl

<- Tilbage