Udnævnelse af Lene Kielsen Holm til Grønlands Forskningsråd

21.01.19

Pinngortitaleriffik og Grønlands Klimaforskningscenter er glade og stolte at kunne annoncere at Lene Kielsen Holm, fra Grønlands Klimaforskningscenter er udpeget af Naalakkersuisut til nyt medlem i Grønlands Forskningsråd. Grønlands Forskningsråd er et nationalt og uafhængigt forvaltningsorgan, der arbejder for at fremme og styrke grønlandsk forskning forankret i og til gavn for det grønlandske samfund.

Lene Kielsen Holm har i årtier været med til at tegne det interdisciplinære forskningsfelt, hvor lokal viden og videnskabelig metoder forenes. Lene har været med til at udvikle metoden ”sammenskabelse af viden” hvor forskningsgrupper sammensættes af lokale brugere og oprindelige videnshavere på lige fod.

Lene Kielsen Holm har arbejdet på forskningsprojekter ved Grønlands Naturinstitut siden 2012 og har fra 1. januar 2018 haft en fast ansættelse Grønlands Klimaforskningscenter ved Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut.

Lene Kielsen Holm, har igennem sin karriere modtaget adskillige hæderspriser bl. a. Grønlands Hjemmestyres første Miljøpris i 2007 og i 2008 en Wings World Quest Award, en amerikansk hæderspris, der gives til kvindelige forskere og pionerer. I 2018 modtog Lene Kielsen Holm og hendes samarbejdspartnere i projektet ”The Meaning of Ice”, den norske hæderspris, Mohn Prize for at være banebrydende indenfor sit felt.

Naalakkersuisut/ Government of Greenland

 

gcrc.gl/year/2019/naalakkersuisut-has-appointed-lene-kielsen-holm-as-a-new-member-of-the-greenland-research-council/

<- Tilbage

Lene Kielsen Holm