Miljø og Råstoffer

Afdeling for Miljø og Råstoffer blev etableret ved Grønlands Naturinstitut i foråret 2014. Oprettelsen af afdelingen er en naturlig fortsættelse af Grønlands hjemtagelse af råstofområdet og Grønlands ønske om selv at kunne rådgive om miljøspørgsmål i forbindelse med råstoffer i landet. Opstart af afdelingen er sket med støtte fra den almennyttige fond Oak Foundation med hovedsæde i Schweiz og VILLUM Fonden i Danmark.

Afdelingen har som mission at yde Grønlands Selvstyre tværgående rådgivning vedrørende beskyttelse af det arktiske miljø i forbindelse med udnyttelse af den grønlandske undergrund. Denne rådgivning baseres på forskning, overvågning og samarbejde med andre rådgivnings- og forskningsinstitutioner. Formålet med rådgivningen er, at opretholde en god biologisk udvikling og sikre det traditionelle fødegrundlag for befolkningen samtidig med, at landets råstoffer kortlægges og udnyttes forsvarligt og bæredygtigt.

Blå lupin (Lupinus nootkatensis) er en invasiv art som kan brede sig over store områder på bekostning af lokale planter. Her fotograferet ved den nedlagte Nalunaq guldmine. (Foto: Morten Birch Larsen)
Opdateret 09.02.2016

Seneste nyt:

24.01.2019

Kulturnat 2019

Se billeder fra "SANNA" og Pinngortitaleriffik/Grønlands Naturinstitut.

16.01.2019

Svar til §37 spørgsmål stillet af Steen Lynge

Steen Lynges § 37 spørgsmål vedrørende Pinngortitaleriffik er nu besvaret af Naalakkersuisoq Erik...

07.01.2019

Natur om torsdagen - Nuuks geologi og torsk

Kom og lyt til lysende rubiner og månesten samt om torsken - fortalt på en spændende måde

10.09.2018

Vi må sammen tilpasse os til klimaforandringerne

Et hold forskere fra Canada, Grønland og Danmark har studeret nogle af de problemer, Grønland står...

Se alle nyheder